KOPENHAGEN - DENEMARKEN

10DAYS Copenhagen - Denmark

13 - 11 - 2018  |  by: Alba Garcia Aguado

KOPENHAGEN | DENEMARKEN

Categorie: Places

Slechts 1 uur en 15 minuten vliegen en we bevinden ons in een andere wereld. Of toch niet? Een prachtige plek die zoveel gelijkenissen heeft met Amsterdam, maar tegelijk zo eigen en anders is… Kopenhagen. Een stad die aanvoelt als een tweede thuis. De gebouwen, de fietsen, de smalle straatjes, de levensstijl en de mensen. Het lijkt op Amsterdam, maar blijft tegelijkertijd ... altijd unexpected.

Kopenhagen blijft verrassen, hoe vaak we er ook komen. Door de jaren heen is Kopenhagen erin geslaagd om een van de voorlopers te zijn (en te blijven) op het gebied van trends, design, duurzaamheid, architectuur en gastronomie. Zelfs een kort flitsbezoekje is al genoeg om onze creativiteit aan te wakkeren en onze geest te voeden met nieuwe ideeën. En ja oké… we moeten eerlijk bekennen dat het eten ook een grote rol speelt in waarom we zo van Kopenhagen houden… Voor wie dit nog niet wist: Kopenhagen is een foodiestad bij uitstek. Geniet van het heerlijke eten in een van de vele geweldige restaurants en hotspots van deze stad.

10DAYS Copenhagen - Denmark

10DAYS Copenhagen - Denmark Street
"Een stad die aanvoelt als een tweede thuis. De gebouwen, de fietsen, de smalle straatjes, de levensstijl en de mensen."


10DAYS - Copenhagen - Denmark Favourite spots

Favourite spots

Met zoveel coole plekjes om uit te kiezen is het eigenlijk onmogelijk om slechts drie favorieten te benoemen, maar laten we beginnen met deze drie ...(definately to be continued) inclusief het hotel waar wij het liefst verblijven tijdens onze inspiratie trips…

SP34

Dit prachtige design boetiekhotel SP34 ligt in het levendige Quarter Latin. Het minimalistische en karakteristieke Scandinavische interieur geeft het hotel een frisse, ingetogen elegantie. Maar dat is niet alles ... SP34 biedt geweldig biologisch eten bij hun drie restaurants. Tip: neem even de tijd om te ontspannen en geniet van het dakterras tijdens zonsopgang of zonsondergang.

10DAYS - Copenhagen SP34 

HØST

Dit bekroonde restaurant in de Nansengade buurt geeft je het ultieme Nordic gevoel. Denk: blond hout, witte en bakstenen muren, Scandinavisch design, simplicity, veel planten en hun geweldige Scandinavische keuken die bij elk bezoek weer verrast. Op het menu vind je veel (seizoens) groenten, Noordse ingrediënten en smoked food… yummnumnum

10DAYS - Copenhagen Høst

PATÉ PATÉ

Paté Paté is een van de oudste restaurants in het Kopenhaagse Meatpacking district.

Dit ruime en relaxte restaurant bevindt zich in een voormalige patéfabriek en staat bekend om zijn bistro style keuken, rustieke charme en down to earth geest. De avonden zijn hier gevuld met Deense "Hygge" en goede muziek.

10DAYS Copenhagen - Paté Paté