NO.EXPIRATION.DATE. | ONZE VISIE OP DUURZAAMHEID

We leven in een wereld waar fast fashion nog steeds een leidende rol heeft en waar het negatieve nieuws over de impact van de snelle mode-industrie de toon zet. Er bestaat misschien verwarring over de dingen die we kunnen doen voor de duurzaamheid van onze planeet. We proberen allemaal onze verantwoordelijkheid te nemen, maar regelmatig worden we overspoeld door informatie en vinden we het moeilijk om te bepalen hoe we positief kunnen bijdragen.

Dat gevoel hebben we allemaal weleens.

10DAYS gelooft niet in fast fashion. Dat hebben we nooit gedaan. Een duurzame garderobe gaat over kleding die lang mee gaat. De collecties van 10DAYS zijn tijdloos waardoor onze huidige collecties kunnen bestaan ​​naast onze eerder uitgebrachte collecties. Ons doel is om kleding te creëren die geen vervaldatum heeft.

We begrijpen hoe moeilijk het is om vandaag de dag ​​een verschil te maken. Bij 10DAYS hebben we altijd geprobeerd de normen in de mode-industrie uit te dagen. We willen dingen graag tastbaarder voor je maken. Door transparant te zijn en je onze uitdagingen te laten zien willen we je aanmoedigen die dingen te ontdekken die een verschil kunnen maken.

We laten je zien waar 10DAYS nu is, en waar we in de toekomst willen zijn. We willen je laten weten dat je niet alleen bent. Met positieve energie nemen we afscheid van oude gewoontes!

DIT IS NOG MAAR HET BEGIN
10DAYS is niet perfect. Nog niet. Ons doel is om duurzame mode te blijven creëren en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarbij willen we transparant zijn over hoe we onze ambities realiseren. We gebruiken al zoveel mogelijk biologisch katoen en gerecycled plastic, en we staan ​​op het punt meer duurzame opties te introduceren in aankomende collecties. Het grootste gedeelte van onze collectie wordt geproduceerd in Europa. Om onze ecologische voetafdruk nog meer te verkleinen willen we onze productie eind 2020 voor meer dan 80% in Europa uitbesteden. We gebruiken nog wel plastic verpakkingsmateriaal, maar bijna alles is gemaakt van gerecyclede kunststoffen.

Let’s make fashion that is here for the long run. With NO.EXPIRATION.DATE.