collaborations collections new uitgelicht

10 Questions with Lois Schindeler

COLLABORATIONS HIGHLIGHTED: 10 QUESTIONS WITH LOIS SCHINDELER

Kijk met ons mee en ontdek de inspiratie achter onze limited-edition homeware collectie, in een interview met medeontwerper, kunstenaar en model Lois Schindeler.

-

Hoe ben je begonnen met Art by Lois Schindeler?
Ik begon tijdens de pandemie. Als kind was ik altijd aan het tekenen en schilderen, en doordat ik thuis zat omdat ik tijdens de coronacrisis niet kon werken, werd ik geïnspireerd om met mijn creativiteit aan de slag te gaan.

2. Kun je jezelf kort beschrijven?
Ik ben Lois, een model en kunstenaar uit Amsterdam, 28 jaar oud. Ik hou ervan om mijn geest op een creatieve manier te gebruiken, de wereld en haar natuur te verkennen, en tijd door te brengen met mijn dierbaren.

3. Wat heeft je werk geïnspireerd?
Ik hou van warmere kleuren die we associëren met de herfst en winter, het inspireerde mij voor deze samenwerking. Zoals een fijne, maar stormachtige wandeling in het bos of op het strand en daarna thuiskomen in een warm huis. Lekker op de bank kruipen met natuurlijk: het plaid en de kussens!

4. Kun je je creatieve proces voorafgaande aan deze
samenwerking beschrijven?
I like to go with the flow. Meestal heb ik meteen iets in mijn hoofd en werk ik van daaruit verder. Ik maakte veel schetsen, probeerde verschillende kleuren uit en bleef alles met elkaar combineren, wat uiteindelijk resulteerde in de final designs.

5. Waarom ben jij fan van 10DAYS?
De stoffen verbazen mij keer op keer. Ze zijn zo zacht en blijven altijd mooi. Ik hou ook van de 'cleane' en speelse ontwerpen.

-

6. En wat is momenteel jouw favoriete 10DAYS item?
De horse riding twill pants, daar ben ik dol op!

7. Wat is je favoriete creatieve materiaal om mee te werken?
Ik zou zeggen acrylverf op canvas, het is zo glad en toch gemakkelijk om textuur mee te maken, maar ik ben ook super enthousiast over keramiek. Daarnaast was het heel leuk en spannend om mijn ontwerpen op kussens en plaids tot leven te zien komen.

8. Je bent onlangs teruggekomen uit de VS. Zijn er favoriete momenten van je reis?
Ieder moment was geweldig op een heel eigen manier, qua natuur is het zo'n prachtig land. Maar mijn meest favoriete moment moet ons laatste ranch verblijf in Colorado op de Zapata-ranch zijn geweest, het was al jaren een droom van mij, en om de plek eindelijk te bezoeken was geweldig.

9. Je werkt veel samen met je vriend Tom, hoe is het om zo nauw samen te werken?
Het is het geweldig, maar het kan soms ook lastig zijn. Omdat we heel eerlijk zijn, beginnen we soms tegen elkaar te kibbelen haha. Maar ik vind het de beste formule om intieme en echte foto’s te maken. We zijn met zijn tweeën, dus we kunnen momenten creëren die je niet krijgt met een team van 10-20 mensen om je heen.

10. Hoe zou je je eigen kledingstijl omschrijven?
Comfortabel, maar verfijnd. Als het niet lekker zit, draag ik het niet haha. Ik hou van mooie materialen, leuke key pieces zoals een mooie jas, tas, trui of jeans.

'Ik hou van designs die funky en toch rustgevend en organisch zijn. Ik denk dat dit ook is waar ik naar streef bij de interieurdecoratie in mijn huis. Het voelde daarom heel natuurlijk om mijn kunst naar de homeware collectie te vertalen.'