Fit guide

Welke fit past het beste bij jou?

Fit guide

De pasvorm van een kledingstuk kan soms moeilijk te zien zijn tijdens het online shoppen. Om het makkelijker te maken, geven we bij elk item aan welke pasvorm deze heeft. Hieronder lees je wat wij bedoelen met de verschillende pasvormen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kan je dit afstemmen op jouw voorkeur en stijl. Houd in gedachte dat elk lichaam uniek is en dat het item op iedereen weer anders kan vallen. Speel met de verschillende pasvormen en creëer de ideale balans in je look.  

SLIM FIT

Items met een slim fit zitten aangesloten op je lijf. Denk hierbij aan onze signature items als de wrapper en de yoga legging. Kies voor een slim fit item wanneer je niet graag losse kleding draagt, of wanneer je bijvoorbeeld je taille of benen wilt accentueren. Onze slim fit items bevatten altijd een klein percentage elastaan, waardoor de items ondanks de aangesloten fit nog steeds super comfortabel aanvoelen. Slim fit tops zijn ideaal om te combineren met een oversized- of relaxed fit sweater. Door je look op te bouwen in laagjes creëer je meer diepte en voeg je een unexpected detail toe aan je look.

Shop alle slim fit items hier

Slim fit


REGULAR FIT

Items met een regular fit vallen normaal langs je lijf. Het item zit niet aangesloten, maar valt ook niet erg los. Denk hierbij aan onze signature items als de top linen en sweater medal. Regular fit items laten subtiel het silhouet van je lijf zien en zijn ideaal om te combineren met oversized fit items. Door een regular fit top met een oversized fit jogger te combineren en andersom creëer je een goede balans in je look. Regular fit items zijn dus de perfecte keuze wanneer je een item zoekt die niet te strak op het lijf zit, maar ook niet het grote gevoel geeft zoals bij relaxed en oversized fit items.

Shop alle regular fit items hier

Regular fit


RELAXED FIT

Items met een relaxed fit vallen los langs het lijf en zijn bedoeld om iets groter te vallen dan normaal. De meeste sweaters en joggers bij 10DAYS hebben een relaxed fit. Kies voor items met een relaxed fit wanneer je houdt van een nonchalante, casual en sportieve stijl. Het verschil met een oversized fit is dat de oversized fit gemaakt is om echt een maat groter te ogen dan je gebruikelijke maat. Relaxed fit items zijn dus een goede middenweg tussen regular fit items en oversized fit items. Items met deze pasvorm zijn goed te combineren met slim- en regular fit items, zo creëer je laagjes en meer diepte in je look.

Shop alle relaxed fit items hier

Oversized fit


OVERSIZED FIT

Items met een oversized fit vallen erg los en lijken hierdoor met opzet een maat groter. Hierbij houden we wel rekening met de juiste mouw- en beenlengte, zodat het niet echt een maat te groot voor je is. Denk bij deze fit aan sportieve items zoals de oversized jogger en statement sweater. Oversized fit tops en sweaters zijn goed te combineren met leggings en slim fit broeken. Heb je een smal bovenlijf en ben je breder bij de heupen, dan is een oversized fit broek met een slim fit top de ideale combinatie voor jou. Vind je een item leuk maar houd je niet van een oversized fit, kies dan een maat kleiner dan je normale maat. Houd er wel rekening mee dat de mouw- en beenlengte ook iets korter worden.

Shop alle oversized fit items hier

Oversized fit