care

Vlekken behandelen

Vlekken kunnen het beste onmiddellijk worden verwijderd. Is dat niet mogelijk? Behandel de vlek dan zo snel mogelijk en altijd voordat je het kledingstuk wast. Vergeet niet eerst het onderhoudsetiket te lezen.

MAKE-UP VLEKKEN

Bij het verwijderen van make-up vlekken gebruik je een babydoekje, make-up remover, witte tandpasta, en een schone doek met zeep of vloeibaar wasmiddel. Make-up op poederbasis kan vaak voorzichtig worden afgeborsteld of worden verwijderd met een babydoekje. Vette (vloeiende) make-upvlekken verwijder je met make-up remover. Werkt dit niet? Wrijf de vlek dan in met witte tandpasta of een schone vochtige doek met zeep of vloeibaar wasmiddel.

LIPPENSTIFT VLEKKEN

Neem 2 schone, droge doeken, vloeibare zeep en warme volle melk. Gebruik de eerste doek om overtollige kleur te verwijderen en maak de vlek daarna nat met water (niet wrijven). Breng vervolgens heel voorzichtig een paar druppels zeep aan en laat het 15 minuten rusten. Wrijf de vlek in cirkelvormige bewegingen van de randen naar het midden. Werk af door je kledingstuk voorzichtig te drogen met de tweede doek. Herhaal dit proces vanaf het begin als de vlek nog niet weg is. Is de vlek na herhaling nog steeds niet verdwenen: herhaal alles nog eens, maar vervang de vloeibare zeep door wat warme volle melk.

CHOCOLADE VLEKKEN

Om vlekken van chocolade te verwijderen heb je vloeibaar wasmiddel, een zachte tandenborstel en koud water nodig. Gebruik de zachte tandenborstel om het wasmiddel voorzichtig op de vlek te wrijven. Laat het 5 tot 10 minuten intrekken en was het daarna in koud water (warm water zal de vlek fixeren).

Lees het wasvoorschrift voordat je begint, test een kleine hoeveelheid op een minder zichtbare plek en zorg ervoor dat de behandeling de stof niet beschadigt.

BLOEDVLEKKEN

Week het kledingstuk bij bloedvlekken direct in ijskoud water. Heet water zal het alleen maar erger maken. Lees het wasvoorschrift voordat je begint, test een kleine hoeveelheid op een minder zichtbare plek en zorg ervoor dat de behandeling de stof niet beschadigt.