Kwaliteit & waarden

 1. Eerlijke & transparante toeleveringsketen

 2. GOTS-certificering

 3. Mensen & organisatie

 4. Materialen & verzorging

 

1. EERLIJKE & TRANSPARANTE TOELEVERINGSKETEN

Het is essentieel dat onze tijdloze collecties worden gemaakt binnen een zuivere en transparante toeleveringsketen die eerlijke arbeidsomstandigheden, leefbare lonen, gezondheid en veiligheid van werknemers en dierenwelzijn beschermt.

We werken er voortdurend aan om onze hele toeleveringsketen in overeenstemming te brengen met onze waarden en realiseren ons dat dit een voortdurende zoektocht naar verbetering is.


Waar staan we in 2023?

 • Al onze leveranciers hebben onze gedragscode ondertekend.
 • 95% van onze collectie wordt geproduceerd in Europa.
 • We brengen de toeleveringsketen in kaart om ervoor te zorgen dat onze producten in elke fase worden gemaakt volgens sociale nalevingscriteria, zodat we eerlijke lonen en veilige, respectvolle werkplekken kunnen garanderen.
   

Onze doelen voor 2025:

 • 95%* van onze productie in Europa houden en streven naar 100%.
 • Meer transparantie bieden voor elk artikel op de website over het land en de locatie van de productie, de certificeringsstatus en de herkomst van de materialen. We werken eraan om de eerste stappen van dit doel tegen de winter van 2023 te lanceren.

­­*Voor de overige 5% van onze productie zijn materialen niet beschikbaar in Europa of worden ze elders ingekocht voor een betere kwaliteit. Af en toe betrekken onze Portugese leveranciers producten zoals ritsen uit Azië, maar we streven ernaar om dit tot een minimum te beperken.

Alle leveranciers buiten Europa worden bewust gekozen en onderworpen aan due diligence. Ons doel is om zo snel mogelijk volledig over te stappen op Europese leveranciers, wat onze toewijding aan duurzaamheid en transparantie vergroot.

2. GOTS-CERTIFICERING

10DAYS is gecertificeerd door de Global Organic Textile Standard (GOTS).
Deze certificering weerspiegelt onze toewijding aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid in onze hele productieketen. Dit sluit niet alleen aan bij ons streven om duurzame, milieuvriendelijke producten te maken, maar versterkt ook ons streven naar een transparante en inclusieve omgeving voor alle betrokkenen.

GOTS is een onafhankelijke standaard voor de productie en verwerking van biologische natuurlijke vezels. GOTS certificering garandeert duurzaamheid in het hele productieproces. Een product kan alleen worden gecertificeerd als de hele productieketen, van teelt tot spinnen, weven of breien, verven, bedrukken, afwerking en accessoires, is gecertificeerd.

GOTS vereist een minimumgehalte van 70% gecertificeerd biologisch materiaal en heeft strenge beperkingen voor de andere materialen die worden gebruikt. Alle GOTS-gecertificeerde producten en verpakkingen moeten voldoen aan de beperkingen die zijn opgelegd voor het gebruik van chemicaliën.

GOTS-gecertificeerde fabrieken moeten zeer effectieve afvalwaterbehandelings- en recyclingsystemen hebben die lokale ecosystemen en gemeenschappen beschermen tegen vervuiling.

Daarnaast heeft GOTS sociale nalevingscriteria die in elke fase moeten worden nageleefd om ervoor te zorgen dat mensen arbeid verrichten in vrijheid, niet buitensporig lang werken, een eerlijk loon verdienen en een veilige werkplek hebben waar respect centraal staat.

3. HET TEAM EN DE ORGANISATIE VAN 10DAYS 

Onze mensen en organisatie vormen het hart van ons merk en belichamen onze waarden. Het is niet meer dan logisch dat we doen wat we zeggen en actief uitdragen waar we voor staan.

ONZE MENSEN

Bij 10DAYS willen we dat onze medewerkers kunnen zijn wie ze willen zijn en zorgen we voor een omgeving die gezond, veilig en inclusief is, waarbij ieders inbreng gewaardeerd wordt. Ons team is divers en ons bedrijf wordt krachtig geleid door een overwegend vrouwelijk managementteam.

We zijn trots op het grote aantal nationaliteiten dat in onze teams vertegenwoordigd is en zijn voortdurend op zoek om deze diversiteit verder te vergroten. Gendergelijkheid is een kernwaarde die we niet alleen binnen onze teamstructuur hoog in het vaandel houden, maar ook in onze visuele uitingen en activiteiten.


ORGANISATIE

We geven prioriteit aan duurzaam grondstoffen- en afvalbeheer op ons hoofdkantoor, in onze distributiecentra en winkellocaties, met als doel onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid zijn onze manier om ons steentje bij te dragen aan een betere toekomst.


DIERENWELZIJN

Met respect voor dierenwelzijn kiezen we zorgvuldig leveranciers die voldoen aan de ‘vrijheden’ voor dierenwelzijn. We werken samen met onze leveranciers om materialen te kopen die in overeenstemming zijn met deze principes, waarbij we materialen van bedreigde diersoorten vermijden en prioriteit geven aan ethische praktijken.


VERPAKKING

10DAYS gebruikt milieuvriendelijke verpakkingen die afval en de impact op het milieu tot een minimum beperken. Door gebruik te maken van gerecyclede en FSC-gecertificeerde materialen zorgen we ervoor dat onze verpakkingen in lijn zijn met onze waarden. Onze polybags, die essentieel zijn voor productbescherming bevatten de hoogst mogelijke hoeveelheid gerecycled plastic.


Waar staan we in 2023:

 • 98% van onze polybags zijn gemaakt van gerecycled plastic.
 • 80% van onze papieren en kartonnen verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled papier.
 • We zijn begonnen met het meten van de CO2-uitstoot van onze activiteiten in 2022.

Onze doelen voor 2025:

 • 30% minder CO2-uitstoot vergeleken met 2022.
 • Transport via de lucht verminderen met 50%.
 • 100% gerecycled plastic gebruiken in onze polybags.
 • 100% van onze papieren en kartonnen verpakkingen van gerecycled papier maken


4. MATERIALEN & VERZORGING

We maken voor onze tijdloze collecties gebruik van de meest duurzame materialen, waarbij we de impact op het milieu minimaal houden en tegelijkertijd een lange productlevensduur en -kwaliteit garanderen. Onze duurzame producten zorgen ervoor dat mensen na verloop van tijd minder verbruiken, waardoor er minder afval is en een duurzamere levensstijl wordt bevorderd.


Waar staan we in 2023:

 • 50% van alle materialen die we gebruiken zijn duurzaam.
 • 50% van onze katoenen producten zijn gemaakt van biologisch katoen.

Onze doelen voor 2025:

 • 75% van de collectie wordt geproduceerd in duurzame stoffen.
 • 65% van de collectie zal gecertificeerd zijn.
 • 100% van alle dierlijke materialen die we gebruiken zijn gecertificeerd volgens relevante vormen.