EERLIJKE & TRANSPARANTE SUPPLY CHAIN | Onze verpakkingen

ONZE VERPAKKINGEN

Door de hele supply chain maken wij gebruik van verschillende soorten verpakkingen om onze producten te beschermen, een groot gedeelte hiervan is plastic. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen hebben we al verschillende veranderingen doorgevoerd. Daarnaast zijn we bezig om nog meer duurzame oplossingen te vinden, die we eind 2020 willen implementeren.
[[PAGE-ROW]]

POLYBAGS
Polybags zijn dunne plastic verpakkingen die we gebruiken om onze kleding in te verpakken, vaak zijn deze gemaakt van LDPE (low density Polyethylene). Al onze items worden door onze fabriekanten apart verpakt in polybags. We hebben deze verpakking nodig om de producten te beschermen van stof, vuil, schimmel, vloeistof en krassen, de kleding blijft verpakt in polybags vanaf de fabrikant tot aan je brievenbus. De polybags zijn echter alleen voor single-use en eindigen meestal bij het vuilnis, daarom willen we bij 10DAYS onze ecologische voetafdruk verkleinen door een duurzamer alternatief voor polybags te gebruiken. Het alternatief is gebruik maken van gerecycled plastic polybags, deze zijn gemaakt van gerecycled polythene.

Recyclen is het proces van het omzetten van gebruikte materialen in iets nieuws, door dit te doen houden we het plastic in circulatie en weg van de vuilnisbelt.

[[COL-BREAK]][[PAGE-ROW-END]]

[[PAGE-ROW]]

[[COL-BREAK]]

DOZEN
Om je 10DAYS bestelling veilig aan je deur te krijgen moeten wij de producten beschermen met een doos of zak. Op het moment maken wij gebruik van kartonnen dozen en plastic zakken. Om uiteindelijk over te stappen op een meer duurzaam alternatief, doen we momenteel onderzoek naar meer duurzame materialen. Het doel is om eind 2020 met dit alternatieve verpakkingsmateriaal te gaan verzenden.

[[PAGE-ROW-END]]

Ga terug naar de pagina "Eerlijke & transparante supply chain" >