Porto - Portugal

10DAYS Porto Houses

21 - 06 - 2018  |  door: Alba Garcia Aguado

PORTO | PORTUGAL

Categorie: Places

Porto (de een na grootste stad in Portugal) is al jaren heel belangrijk voor ons en daarmee zelfs een onderdeel van ons DNA. Alles komt hier samen wat voor ons belangrijk is. Niet alleen op productieniveau, maar ook het juiste gevoel, sfeer en mindset. Het is de plek waar we het grootste deel van onze kleding produceren. Een plek met een prachtige productietraditie. Een stad met een flexibele en creatieve benadering op het gebied van mode en een plek die altijd garant staat voor hoge kwaliteit - een van onze belangrijkste speerpunten.

Daarnaast is deze havenstad aan de rivier (de Doura) een droom. De relaxte sfeer, romantische (oude) cultuur, kleuren en sferen zijn een hele belangrijke inspiratiebron voor ons. Ons designteam is dan ook vaak te vinden op deze prachtige plek. Heerlijk ronddwalen door deze vredige stad, de weg volgen die naar de vuurtoren leidt, langs het water en de palmbomen, met de zon in je gezicht terwijl je vissers tegenkomt die langzaam hun netten verzamelen. Even helemaal in het moment. En dat gevoel is zo’n belangrijke inspiratiebron voor al onze (feel-good) collecties.

10DAYS Porto Church

10DAYS Porto Houses
10DAYS Porto Boat

"Heerlijk ronddwalen door deze vredige stad, de weg volgen die naar de vuurtoren leidt, langs het water en de palmbomen..."

10DAYS Porto Beach

FAVOURITE SPOTS

Maar…we moeten nog iets bekennen: een van de dingen die we het allerleukste vinden aan Porto is absoluut het eten. Het eten is geweldig! Mocht je nog een mooie plek zoeken om op vakantie te gaan raden we absoluut Porto aan. En als je daar dan toch bent – probeer dan een van onze favoriete plekken:
 

MISTU

Een van de meest eclectische restaurants van Porto. Gebouwd in een neo-Arabisch gebouw dat is omgetoverd tot een moderne ruimte. De keuken van MISTU wordt gekenmerkt door invloeden uit verschillende delen van de wereld, van Azië tot Europa.

10DAYS Porto Mistu

PEDRO LEMOS

Pedro Lemos is een van de beste restaurants van Porto en een van de eerste restaurants in Porto die werd bekroond met een Michelin-ster.

Chef-kok Pedro Lemos eert de natuur met zijn pure ingrediënten.

10DAYS Porto Pedro Lemos

FOZ DO DUORO

Foz do Duoro is een prachtige buurt, maar is ook de plek waar de Duoro rivier samensmelt met de zee. Vol met verschillende stranden, is Foz do Duoro de perfecte plek voor een wandeling in de schemering terwijl de zon ondergaat in de Atlantische Oceaan.

10DAYS Porto Foz do Duoro